reader Ç Anugerah Terindah 594 pages Download

ePub ´ Anugerah Terindah ò Sophilea

ePub ´ Anugerah Terindah ò Sophilea Ana PELBAGAI perkara Ariana lakukan demi cintanya terhadap Mukhriz Sudahnya dia utus surat ala ala budak sekolah rendah dan kasi bunga hingga kecoh satu kem Saya dah jatuh hati dengan ustaz Dah jatuh cinta dengan ustaz Saya tak nak jawapan sekarang ustaz fikir fikirkanlah ya Moga moga cara memikat style lama ini buatkan hati ustaz terbuka untuk sayaSekianI have a pen My pen is blue I have a boyfriend My boyfriend is youMUKHRIZ pening kepala Ariana lagilah pening kepala“Saya nak ustaz jawab soalan sms terakhir saya dulu baru ustaz boleh balik”Jemari Mukhriz sudah di dahi Apa yang dia nak jawab? Ariana Ariana“Kalau nak kahwin dengan saya bukan macam ni caranya Tajuk buku Anugerah TerindahPenulis Sophilea Maznie DarwisyTerbitan IntensHarga RM 25Tahun terbit April 2014Anugerah Terindah Buat Dr ArianaAnugerah Terindah Buat Ustaz Mukhriz Al AttasKisah sengal sang doktor memikat sang ustazKisah gediks sang doktor memikat sang ustazKisah sang doctor HILANG DARI RADAR bila lihat sang ustazSewaktu berada di titik terakhir naskhah ANUGERAH TERINDAH telah memberi pelbagai rencah rasa dalam diri saya Dalam menelusuri ANUGERAH TERINDAH pembaca akan mempunyai pelbagai rasa seolah olah dapat menyelami rasa Dr Ariana dalam meraih cinta dan kasih Ustaz Mukriz Ada rasa gediks rasa gatal rasa lawak rasa gembira rasa romantik penuh bergula lemak berkrim rasa sedih rasa hiba rasa pengorbanan rasa kehilangan dan tidak ketinggalan rasa banyaknya ilmu syirah dari zaman firaun hinggalah ke zaman Nabi dan para sahabat dalam novel setebal 594 muka surat ini Detik pertama Dr Ariana berjumpa dengan Ustaz Mukriz ialah ketika kali pertama terpandang Ustaz Mukriz di majlis kenduri kesyukuran rumah abang Dr Ariana Izzuddin Jatuh Cinta Pandangan Pertama Itulah Dr Ariana Pelbagai cara dan usaha dilakukan oleh Dr Arianna untuk memikat hati Ustaz Mukriz Dr Ariana bagai perigi mencari timba dalam usahanya ‘mengorat’ sang Ustaz Apa yang tidak dibuat oleh Dr Ariana untuk meraih perhatian Ustaz Mukriz Jeling jeling ustaz renung renung ustaz hadiri ceramah uztaz hantar sms berani mati melamar ustaz menghantar surat cinta ala ala budak sekolah menengah siap dengan pantun pen merah pen biru lagi menghantar sejambak bunga mawar kuning kepada ustaz menghantar kuih saban minggu kepada ustaz sehinggalah kemuncaknya Dr Ariana sanggup meminang Ustaz Mukhriz Dr Ariana sudah bikin huru hara Dr Ariana sudah melanggar adat Izuddin pening kepala Ustaz Mukriz Terkesima Tuan Razlan tidak terkata dengan kesengalan anak daranya Mama Ariana nak cilikan mulut anaknya Namun bak kata pepatah usaha tangga kejayaan kan Kesungguhan Dr Ariana akhirnya membuahkan hasil apabila mereka berdua selamat diijabkabulkan dengan lamaran daripada Ustaz Mukriz sendiri untuk Dr Ariana tersayang Tersenyum gembira Dr Ariana apabila sang ustaz telah menjadi suami dambaannyaHilangnya RADAR MALU Dr Ariana dengan SMS Berani Mati Dr Ariana kepada Ustaz MukrizAriana Banyak yang ustaz boleh bantu sayaUstaz Mukriz Kalau boleh tolong saya tolongAriana Tolong jadi suami sayaAriana Maaf kalau ustaz tersalah sangka Saya maksudkan apa yangSaya cakap Saya sukakan ustazUstaz Mukriz Saya bukan sesiapa jauh sekali seorang yang layak menjadi suamiCik ArianaAriana Saya tak perlu kenal siapa ustaz tapi saya tahu saya dah jatuh hatiAriana Boleh tak kalau kita keluar petang ini?Ustaz Mukriz Rasanya tak boleh Lagipun tak elok lelaki dan wanita yang bukanMahram keluar bersamaAriana Bukan keluar berdua Sayaustaz Kak Marlia along Kreisya lepas tuUstaz nak ajak kawan satu bilik pun tak apaAriana Rindu saya pada Mukhriz tak akan padam Saya hanya tahu saya menyintaiDan mengasihi Syed Mukhriz Al AttasUstaz Mukhriz Bagi saya masa ArianaAriana Ambillah banyak manapun Mukhriz Saya tetap menunggu Jadi suami sayaSaya tetap menunggu Saya cuma nak satu jawapan sudikah ustaz menerimaSaya sebagai isteri?Ustaz Mukhriz Kalau nak kahwin dengan saya bukan macam ni caranya Datang jumpa Keluarga saya yaAriana Ya Allah ya ke ustaz? Hujung minggu ni juga saya hantar rombongan Meminang Terima kasih ustaz Mukriz Tunggu rombongan saya ya”Ariana I have a pen My pen is blue I have a boyfriend My boyfriend is youSenyum ya ustazUstas Mukhriz Terima kasih Ariana Saya ketawa sekarang ni Selamat malam AssalamulaikumSengal dan Gatalnya Dr Ariana apabila mencurahkan rasa cinta kepada Ustaz Mukriz “Ustazsaya rasa ustaz dah tahu niat saya kan? Niat saya untuk bersuamikan Ustaz Mukriz” – Ariana“Maafkan saya Ariana tapi layak ke saya jadi imam Ariana? – Ustaz Mukriz“Macam nilah ustaz saya dah luahkan apa yang sepatutnya saya bagitau ustaz Kalau ustaz menolak saya faham dan sangat sangat memahami Saya bukan ustazah pilihan Siapalah saya inikan sudahlah tak tahu malu ada hati pulak nak kahwin dengan orang sebaik ustaz Mungkin pada ustaz saya ni bukan orang baik baik Menggatal Hidung tak mancung pipi tersorong sorong” – Ariana“Ariana” – Suara Mukhriz sedikit meninggi“ Nanti dulu saya belum habis lagi Kapten Syed Mukhriz Al Attas hina sangatkah saya kalau jatuh cinta dengan seorang ustaz? Teruk sangatkah saya ni sampai tak layak memilih ustaz sebagai suami? Saya ketepikan malu seorang wanita untuk memiliki Ustaz Mukhriz Tapi sekarang saya faham saya bukan sesiapa pun pada ustaz Assalamualaikum – ArianaTahap cemburu Dr Ariana yang agak melampau kepada Ustaz Mukriz“Maafkan saya saya nak tahu rasanya macam ada apa apa je ustaz dengan dia” – Ariana“Kan saya dah bagitahu dia kawan saya kat kampong” – Ustaz Mukriz“Macam tak percaya je Macam tipu je Macam ada something jer ustaz dengan dia” – Ariana“Kalau saya cakap Husna itu jodoh untuk saya yang dicarikan umi saya macam mana?” – Ustaz Mukriz“kalau macam tu tahniahlah” – Ariana“seronoknya orang tue ramai peminat dari anak tauke lembu ke pegawai tentera Itu belum lagi fasal Husna tu” – Ariana“Biarlah diaorang minat saya yang penting saya milik siapa kan” – Ustaz Mukhriz“Yalah milik Ariana Dahlia Mohd Razlan seorang Saya tak bagi kat sesiapa pun Jadi yang lain tu jangan mimpi ya nak ambil Mukhriz saya ni” – ArianaLayarilah mereka berdua dalam bahtera perkahwinan yang penuh romantis Romantis rupanya si Ustaz meladeni si sengal isterinya Perasaan cinta dan rindu di alam perkahwinan diplotkan dengan begitu indah sekali dan pembaca dapat merasai perasaan cinta mereka yang menggebu gebu Romantisnya Ustaz Mukriz dambaan Sang Doktor yang panasaran“Arin makan saya suapkan” – Ustaz Mukriz“ArinarinNak peluk saya tunggu malam nanti kan boleh Tak kan tak menyempat pula Tak kan lari gunung dikejar Ariana sayang” – Ustaz Mukriz“Okey makan mi goreng dulu Lepas tue nak makan saya sekali pun saya okey je” – Ustaz Mukriz“Rindu Siapa cakap tak rindu Kalau boleh terbang saya dah terbang dah balik jumpa Arin kat sini Tapi tak boleh Kerja didahulukan isteri diutamakan – Ustaz Mukriz“Saya sayangkan Arin Kalau boleh saya nak bawa Arin masuk syurga kalau saya juga diizinkan untuk masuk ke Jannah” – Ustaz Mukriz“Saya sayangkan mujahidin kecil kita ini Ingat lagi pada impian saya? Saya ingin sekali mereka menjadi sebahagian penghuni Jannatul Firdaus Lepas ini Arin kena banyak baca surah Maryam surah Yusuf supaya anak dalam ni kuat” – Ustaz Mukriz“Arin sayangkan habib dah cakap hanya Arin zaujah habib dunia dan akhiratDisangka panas sampai ke petang rupanya hujan di tengah hari ADA BADAI MELANDAAda hati yang pedih dan hiba kerana kehilangan penyambung kasihAda hati yang terguris kerana ada insan lain yang memintaAda hati yang terpaksa berkorban kerana insan tersayangAda hati yang merajuk kerana ditinggalkan oleh sang isteriAda hati berkata ADA APA DENGAN CINTA?Dr Ariana terpaksa berkorban demi nyawa habibnyaDr Ariana terpaksa pasrah demi cinta kepada habibnyaDr Ariana terpaksa melepaskan habibnya kerana SESUATUPersoalannya apakah SESUATU ITU? Apakah yang berlaku kepada Ustaz Mukriz? Mengapakah Dr Ariana perlu berkorban? Siapakah yang begitu terdesak meminta cinta dan kasih Ustaz Mukriz selain zaujahnya? Adakah cinta Ariana hanya bertepuk sebelah tangan? Adakah tiada sekelumit rasa cinta dalam diri Ustaz Mukriz terhadap Dr Ariana? Bertahankan rumah tangga yang mereka bina? Atau Allah lebih menyayangi Ustaz Mukriz? Apa pula kaitan Keretapi Sinaran Utara dan novel Badai Semalam kepada mereka berdua? Persoalan demi persoalan ini akan terjawab dengan berakhirnya pembaca di titik yang terakhir dengan membaca novel ANUGERAH TERINDAH ini Pengorbanan Dr Ariana merupakan satu pengorbanan yang tidak sanggup dilakukan oleh semua wanita yang bergelar isteri Sungguh pembaca akan berasa sangat sedih melihatkan nasib yang diterima oleh Ariana sehingga boleh menitiskan air mata Sedih dan tabahnya seorang insan zaujah bergelar Ariana Dahlia “Arin bersyukur akhirnya habib berterus terang Arin tahu habib arin bukan zaujah pilihan habib Arin tak akan boleh jadi seperti yang habib nak Tapi Arin nak habib tahuArin tak pernah cintakan seseorang sepertimana Arin menyintai Habib Arin tak pernah tunggu orang selama mana Arin tunggu Habib Arin tebalkan muka malukan diri sendiri untuk dapatkan habib tapi habibYa lah Arin sedar siapa diri Arin ni Maafkan Arin habib Halalkan makan minum Arin Ampunkan dosa Arin Arin tak boleh duduk kat sini lagi” TAHNIAH kepada penulis kerana berjaya menggarap sebuah kisah pelbagai rasa dalam satu adunan yang sangat cantik teksturnya Naskhah ketiga penulis yang sangat TERKESAN dalam jiwa sehingga menjadikan pembaca seolah olah dalam hati ada taman dengan alunan syirah syirah Nabi dan para sahabat yang amat mengesan jiwa Tahniah sekali lagi dan teruskan menulis genre yang sebegini KAK WAN BAGI BERBINTANG BINTANG DI LANGIT UNTUK ANUGERAH TERINDAH INIPS – Ustaz Mukhriz ni che feeling feeling OMAR BORKAN AL GALA – Model Arab yang kena halau dari Negara Arab kerana KEHENSEMAN nyadengan dengan Dr Ariana Pengsan

mobi Anugerah Terindah

reader Ç Anugerah Terindah 594 pages Download à ❴Download❵ ✤ Anugerah Terindah Author Sophilea – Helpyouantib.co.uk Kapten Ustaz Mukhriz dan Doktor Ariana – Seorang ustaz dan seorang doktor Seorang tak ingin bercinta dan belum bersedia untuk berkahwin kerana berasakan belum bersedia memikul tanggungjawab Datang jumpa keluarga saya ya” Hanya itu sahaja jawapan kepada soalan Ariana lewat smsnya Spontan sebenarnya dia jawab tanpa berfikir apa apa“Ya Allah ya ke ustaz? Hujung minggu ni juga saya hantar rombongan meminang” Ariana rasa macam nak terjun sahaja ke tasik buatan tu sekarang ini Sangat sangat teruja dan gembiraDOKTOR Ariana mahu meminang Ustaz Mukhriz? Semua pening kepala Tewaskah Mukhriz dengan keselambaan Ariana? Apa akan jadi seterusnya apabila Mukhriz ini rupanya ramai peminat Kapten Aliza Siti Awina dan dalam diam Mukhriz bertemu semula dengan gadis idamannya Rabiatul Adawiyah Mengalahkah Doktor Ariana atau terus memikat dan berusaha memenangi hati anugerah terindah mengisahkan kesengalan seorang doctor yang bernama ariana jatuh cinta dgn capten ustaz mukriz cara doctor ariana memikat ustaz mukriz amat menarik hati ku cara zaman dolu2 gitu surat pantun bunga bwk makanan hehehehe yg best ku suka novel ni buat ku ceria membacanya dan ku suka pantun dia yg berbunyi gini i have a penmy pen i bluei have a boyfrendmy boyfrend is u hehehehesaya mmg recomend sgt2 le kawan2 beli novel ni tak rugi mg best sgt2 tahniah penulis dan penerbit merata kawasan ku cari tp xde akhirnya ku beli jua online dr kak intens fauziah sbb dah xtahan sgt nk baca kisah sengal dr ariana

Sophilea ò Anugerah Terindah reader

Anugerah TerindahKapten Ustaz Mukhriz dan Doktor Ariana – Seorang ustaz dan seorang doktor Seorang tak ingin bercinta dan belum bersedia untuk berkahwin kerana berasakan belum bersedia memikul tanggungjawab seorang suami manakala seorang pula jatuh cinta tahap meroyan Seorang malu malu kucing seorang main redah asal tercapai hajat di hati Seorang menjaga title ‘ustaz’ dan seorang langsung tidak peduli title ‘doktor’ Sudahnya beginilah SMS sahaja dan cari peluang bertemu konon tidak disengajakan Tak elok lelaki dan wanita yang bukan mahram keluar bersama Mukhriz Bukan keluar berdua Saya ustaz Kak Marlia along Kreisya lepas tu ustaz nak ajak kawan satu bilik pun tak apa Ari 23 06 2014 Ariana Dahlia Seorang doktor anak kepada bekas anggota polis dan juga merupakan adik kepada seorang anggota tentera Setiap kali cuti Ariana gemar menghabiskan cuti di rumah abangnya Izzudin berbanding pulang ke rumah ibu bapanya Pertemuan pertama dengan Kapten Syed Mukhriz Mukhriz membuat Ariana bertekad untuk mendekati Mukhriz Ingat senang nak tembus ke hati Mukhriz tu? Dengan memegang posisi sebagai ustaz di dalam kem memang sah sahla ramai peminatnya Tapi Ariana tetap dengan tekadnya untuk memikat Mukhriz Salah satu usahanya adalah dengan kerap bertandang ke rumah Izzudin Memang gedik sungguh Ariana ni Nampak sangat tersua sua sedangkan Mukhriz cuma tunjuk reaksi selamba Kesian pun ada Mujurlah semangat Ariana ni kuat Kalau saya memang dah surrender awal awal lagi PSMS Mukhriz kepada Ariana Kalau nak kahwin dengan saya bukan macam ni caranya Datang jumpa keluarga saya yaTerima kasih Ustaz Mukhriz Tunggu rombongan saya ya ms 224Siapa yang nak meminang dan siapa yang nak kena pinang ni? Syed Mukhriz Al Attas Pertemuan pertama dengan Ariana mengingatkannya kepada pertemuan 9 tahun lalu Mereka pernah bertemu dalam perjalanan pulang menaiki keretapi dan juga pernah bertukar novel Hakikatnya Mukhriz juga tertarik dengan Ariana Cuma Mukhriz yang tak pandai nak bagi reaksi berlebihan Yelah takkan ustaz pun nak tergedik gedik juga kan? Cuma saya agak kelam dengan karakter Mukhriz ni bila dia sentiasa tekankan yang dia masih belum bersedia untuk pikul tanggungjawab sebagai suami? Err bukankah menurut hadis perkahwinan tu menyempurnakan separuh agama? Maafkan saya kalau saya silap Kemudian bila dah yakin dengan rentak hatinya sendiri barulah dia beristikharah Bila dah pasti dengan petunjuk yang diperolehi barulah Mukhriz melamar Ariana secara beradatMampukah mereka hidup bersama sebagai pasangan bahagia bila Ariana yang terlebih beria mahukan Mukhriz sebagai pemimpin dan imam dunia akhiratnya?Komen saya1 Typo error dan penggunaan kata ganti nama dalam bahasa arab yang tak sesuai Anta untuk lelaki manakala anti untuk perempuan Mungkin boleh diperbaiki untuk cetakan akan datang Satu lagi bila penulis menulis sebutan ayat ayat al uran Bagi saya ia agak tak sesuai sebab dikhuatiri apa yang disebut tak selari dengan makna sebenar Lebih molek rasanya kalau letakkan makna sahaja 2 Kisah ini mengingatkan saya kepada Jaja yang jatuh cinta pandang pertama kepada Ustaz Burhanudin Cuma rasanya Ariana lebih agresif dan lebih berani berbanding Jaja Tapi dari sudut yang lain saya kagum dengan keberanian dan ketabahan Ariana ni Tak semua orang mampu menebalkan muka dan berkelakuan macam Ariana ni 3 Saya suka scene bertukar novel antara kedua mereka ni Untuk Mukhriz Semoga suatu saat kita bertemu kembali Dahlia Dear Dahlia Semoga jodoh mempertemukan kita semula Mukhriz Sweet kan?4 Tiada lagi pengulangan frasa yang meletihkan seperti buku terdahulu penulis ;5 Last but not least tahniah buat penulis atas terbitnya kisah Ariana dan Mukhriz ini Moga dilimpahi ilham untuk menghasilkan karya yang lebih baik pada masa akan datang