kindle î Kekasih Waktu Ï Mass Market Paperback read Æ noor suraya


ebook Kekasih Waktu

kindle î Kekasih Waktu Ï Mass Market Paperback read Æ noor suraya Ä ❮PDF / Epub❯ ☆ Kekasih Waktu ✪ Author Noor Suraya – Helpyouantib.co.uk Mencintai itu seperti menjagaMenjaga agar tak ada luka Menjaga agar tak ada kecewaItulah yang Najaah buat untuk Zaynn yanGitu fitrahnya Ada waktu waktunya dia terlepas bebas bak layang layang ditiup anginSiapa pun bersetuju yang rumah tangga itu seperti sehelai permaidani Semakin lama semakin bernilai dan mahal Kita tidak akan mudah mudah membeli yang baharu kalau kita sudah memiliki sebidang yang cantik dan berharga di rumahBenarlah pepatah Arab berkata perkahwinan itu pertemuan dua hati yang ada seribu perbezaan Jadi usah diungkit kalau kita tak serupa Hati Ai koyak uhukkk Nak letak berapa bintang pun tak tahu'Jahatnya' Kaksu perlukan tempoh bertenang niFull review 2101935Aku bersetuju dengan review teman teman ini kisah Dr Farhana Anah sekeluarga Bagaimana takdir menyusun hidup tanpa kita sangka Tapi dek kerana ending yang membuatkan aku rasa sayu sampaikan perlukan tempoh bertenang makanya aku tak mampu beri bintang lebih Katalah apa saja tapi sebagai pembaca yang tamak aku sentiasa mahukan penamat yang bahagia Ok over Cherina kan? Yes I know hahaSebenarnya aku rasa Kekasih Waktu KW ini terlalu banyak simpang siurnya; ada kisah Anah cerita Zaynn dan juga Najaah Jadi di awalnya aku sedikit terganggu nak fokus kisah yang mana satu Namun pembacaan jadi smooth pastinya kerana;1 Olahan cerita di tangan penulis yang mahir sungguh ‘bercerita’ ditambah dengan laras bahasa yang cukup cantik memikat ini memang trademark penulis; dah bagaikan terasa Kaksu duduk di sebelahku bersenandung kisah Anah Imran Zaynn Dian Najaah2 Susahnya menjadi Anah masih terbawa bawa hingga ke novel ini Aku harapkan Anah sudah boleh berbahagia hingga hujung usia setelah jodohnya bersama sama Imran yang ‘tergantung’ sebelum ini ‘disambung’ kembali dalam KW Tapi apakan daya tidak dinamakan manusia andai tidak diuji 3 Imran Uhukk Menulis namamu pun sudah buat aku makan hati Cinta dalam hati yang aku sangka teguh akhirnya roboh jua ya Ish sampai raya bila bila pun sukarnya aku nak memaafkan tindak tanduk Imran yang cukup melukakan Mana perginya lelaki yang pernah aku kagumi dalam RKM itu?4 Zaynn Sukar pada mulanya nak dapatkan rentak Zaynn ni kerana jujurnya aku merasakan ceritera hidup Anah lebih menonjol berbanding Zaynn Tapi bila dah dapat rentaknya alaa lap air mata Dan maaf ya Kaksu watak Zaynn seperti ada kurang rasanya tak pasti kenapa atau apakah fokusku sebenarnya lebih terarah kepada Anah?5 Najaah Aku suka watak ni walaupun terasa canggung bagaimana Najaah boleh menyayangi Zaynn melebihi apa yang sepatutnya Tapi yalah cinta itu kan anugerah dari Ilahi yang jatuh dalam hati hati hamba Nya So yes I rest my case6 Din Ustaz Din Aku salute bagaimana penulis menyusun atur plot cross check dan sekaligus membongkar kisah Din yang ‘hilang’ Bayangkan novel Jaja Din telah ditulis sekitar 2009 dan pada tahun 2014 tahun di mana KW diterbitkan barulah kita dihidangkan dengan kisah sebenar Din Bravo Terasa nak reread pula kisah merekaBenarlah waktu itu umpama sang kekasih yang paling setia di sisi kita ‘Bersamanya’ bisa menyembuh luka Namun sampai bila harus bertahan ya? Kita tak kan pernah tahu Cuma bila kau bisa tersenyum tanpa ada hatimu yang terguris lagi aku rasa itulah saatnya kau sudah reda

Kekasih WaktuGitu fitrahnya Ada waktu waktunya dia terlepas bebas bak layang layang ditiup anginSiapa pun bersetuju yang rumah tangga itu seperti sehelai permaidani Semakin lama semakin bernilai dan mahal Kita tidak akan mudah mudah membeli yang baharu kalau kita sudah memiliki sebidang yang cantik dan berharga di rumahBenarlah pepatah Arab berkata perkahwinan itu pertemuan dua hati yang ada seribu perbezaan Jadi usah diungkit kalau kita tak serupa Hati Ai koyak uhukkk Nak letak berapa bintang pun tak tahu'Jahatnya' Kaksu perlukan tempoh bertenang niFull review 2101935Aku bersetuju dengan review teman teman ini kisah Dr Farhana Anah sekeluarga Bagaimana takdir menyusun hidup tanpa kita sangka Tapi dek kerana ending yang membuatkan aku rasa sayu sampaikan perlukan tempoh bertenang makanya aku tak mampu beri bintang lebih Katalah apa saja tapi sebagai pembaca yang tamak aku sentiasa mahukan penamat yang bahagia Ok over Cherina kan? Yes I know hahaSebenarnya aku rasa Kekasih Waktu KW ini terlalu banyak simpang siurnya; ada kisah Anah cerita Zaynn dan juga Najaah Jadi di awalnya aku sedikit terganggu nak fokus kisah yang mana satu Namun pembacaan jadi smooth pastinya kerana;1 Olahan cerita di tangan penulis yang mahir sungguh ‘bercerita’ ditambah dengan laras bahasa yang cukup cantik memikat ini memang trademark penulis; dah bagaikan terasa Kaksu duduk di sebelahku bersenandung kisah Anah Imran Zaynn Dian Najaah2 Susahnya menjadi Anah masih terbawa bawa hingga ke novel ini Aku harapkan Anah sudah boleh berbahagia hingga hujung usia setelah jodohnya bersama sama Imran yang ‘tergantung’ sebelum ini ‘disambung’ kembali dalam KW Tapi apakan daya tidak dinamakan manusia andai tidak diuji 3 Imran Uhukk Menulis namamu pun sudah buat aku makan hati Cinta dalam hati yang aku sangka teguh akhirnya roboh jua ya Ish sampai raya bila bila pun sukarnya aku nak memaafkan tindak tanduk Imran yang cukup melukakan Mana perginya lelaki yang pernah aku kagumi dalam RKM itu?4 Zaynn Sukar pada mulanya nak dapatkan rentak Zaynn ni kerana jujurnya aku merasakan ceritera hidup Anah lebih menonjol berbanding Zaynn Tapi bila dah dapat rentaknya alaa lap air mata Dan maaf ya Kaksu watak Zaynn seperti ada kurang rasanya tak pasti kenapa atau apakah fokusku sebenarnya lebih terarah kepada Anah?5 Najaah Aku suka watak ni walaupun terasa canggung bagaimana Najaah boleh menyayangi Zaynn melebihi apa yang sepatutnya Tapi yalah cinta itu kan anugerah dari Ilahi yang jatuh dalam hati hati hamba Nya So yes I rest my case6 Din Ustaz Din Aku salute bagaimana penulis menyusun atur plot cross check dan sekaligus membongkar kisah Din yang ‘hilang’ Bayangkan novel Jaja Din telah ditulis sekitar 2009 dan pada tahun 2014 tahun di mana KW diterbitkan barulah kita dihidangkan dengan kisah sebenar Din Bravo Terasa nak reread pula kisah merekaBenarlah waktu itu umpama sang kekasih yang paling setia di sisi kita ‘Bersamanya’ bisa menyembuh luka Namun sampai bila harus bertahan ya? Kita tak kan pernah tahu Cuma bila kau bisa tersenyum tanpa ada hatimu yang terguris lagi aku rasa itulah saatnya kau sudah reda

ebook å Kekasih Waktu ¶ Noor Suraya

Kekasih Waktu » Mencintai itu seperti menjagaMenjaga agar tak ada luka Menjaga agar tak ada kecewaItulah yang Najaah buat untuk Zaynn yang dia cinta Sungguhpun mereka suka bertikam lidah tetapi dalam diam diam dia tetap menatang hati Zaynn Sayangnya hanya ada Dian Zahra dalam hati Zaynn Tidak terlintas untuk Zaynn jatuh kasih pada adik tirinya sendiri Kalau jatuh kasihan itu adalahKerana hakikat cinta itu damaiMendamaikan dua hati yang bertentangan“ 5 bintang bukan saja saja bagi sebab ini buku Kak Su tapi sebab memang patut dapat 5 bintang Untunglah sesiapa yang mengenali Dr Farhanah dari buku buku yang dahulu namun pembaca Kekasih Waktu tidak akan rasa 'lost' bila membaca sebab digarap dengan baik ceritanya agar kita kenal dan sayang watak2 dalam buku ini Tidak seperti buku yang lain prologue sahaja sudah bikin hati rasa sedih Perangai Zaynn bila naik kapal terbang bila ingat mati hanya Allah dan umi dia yang pertama dalam fikiran dia hai itulah saya Terus merembes airmata dan tutup buku ha ha Namun sambung juga baca pada hari yang sama kerana buku Kak Su bila sudah baca kita tak boleh berhenti dia memanggil2 ketawa dengan gelagat najaah sedih dengan umi bara dengan pak long Imran dibuai rasa dengan zaynn dan dian haih kalau boleh buku ini harus tebal lagi tapi rasanya tebal yang sekarang ini pun sudah cukup untuk tinggalkan kesan dalam hatiDisebabkan Zaynn buku ini akan jadi one my super favaurites untuk dibaca lagi ebook å Kekasih Waktu ¶ Noor Suraya

Noor Suraya ¶ Kekasih Waktu pdf

Noor Suraya ¶ Kekasih Waktu pdf Cuba Najaah buka hati pada orang tentu hidup Najaah lebih bermakna”“Umi dulu?”“Umi doakan Najaah dapat jodoh dengan pemuda baik baik” Dr Farhana ibu tirinya itu enggan bercerita tentang sejarah hati sendiriHakikat cinta adalah dekatMendekatkan setiap hati yang berjauhan13 tahun berlaluDr Farhana selalu merasakan dia sudah berjaya mengikat hati suami seperti jalinan permaidani Kashmir teguh dan kuat Tetapi hati lelaki bukan be Sebenarnya ini novel penuh pertama Noor Suraya yang aku baca Sama seperti Syud yang mana novel Vignette juga merupakan novel pertamanya yang aku baca Sebelum ini hanya membaca novelet beliau di dalam buku Gurindam Jiwa yang dikumpulkan bersama dengan karya Hlovate dan Imaen Jadi apabila membuka naskah ini aku lambat menyesuaikan diri dengan cara penyampaiannya di awal kisah Kekasih Waktu Bahasa Noor Suraya sangat membuai dan halus Sehinggakan aku terpaksa mengutip setiap perasaan yang diselerakkan oleh puan penulis di merata rata tempat Penat Kekadang aku merasakan pergerakan cerita sangat lambat Hanya selepas separuh naskah ini barulah aku terbuang ke dalam kisah Imran Dr Farhana Najaah Zaynn dan yang lain lain yang ugh Tarik nafas panjangIni kisah keluarga37 untuk Kekasih WaktuMaaf naskah ini belum mampu membuatkan air mata aku mengalir Tapi aku simpati dengan apa yang jadi pada Farhana Aku kasihan pada dia Dia seorang isteri dan ibu yang baik Dan aku tak boleh terima kenapa Najaah boleh meletakkan perasaannya lebih dari seorang abang kepada Zaynn sedangkan mereka sudah hidup seperti abang adik untuk sekian lama Kejap kisah Najaah ni ada kat buku lain ke? Owhh ya Mubin harap bersabar ya Nanti jumpa di naskah puan Noor Suraya yang lain Moga dapat takluk hati Dian yang dah beku macam ais tu Ke dah keluar kisah Mubin ni? Maaf aku baru nak berjinak jinak dengan karya karya Noor Suraya ataupun pendek kata penulis penulis JS Sebab selama ini hanya buku buku Hlovate yang aku layanAku suka ayat yang diletak oleh puan penulis di setiap permulaan bab dan pantun atau puisi di akhir setiap babApa apa pun Kekasih Waktu tidak menghampakan sangat CubalahPeace