Download Sampai Bila ê PDF eBook or Kindle ePUB free

Read Sampai Bila

Download Sampai Bila ê PDF, eBook or Kindle ePUB free Ö [PDF / Epub] ⚣ Sampai Bila ✈ Ana Sofiya – Helpyouantib.co.uk Hubungan mereka tidak bermula dengan baik Kisah lampau Alisa menyebabkan Adnan Malik enggan menerima gadis itu sebagai isterinya Namun mereka berkahwin juga Di hari pernikahan Adnan Malik membonTinya yang dicuri oleh lelaki itu Jadi dia perlu memaknakan wasiat Bakhtiar secepat mungkinApa kata kita buat bayi tabung uji sama samaYa satu cadangan gila kepada seorang lelaki normal apa lagi melentinglah si suamiKenapa kau nak kita buat benda tu Bayi tabung uji konon Kau ingat aku ni mandul keAlisa pening Susah sungguh untuk dia memahami seorang Adnan Malik Cakap begini salah cakap begitu pun salah Habis macam mana Adnan Malik pula yang resah Tahu bahawa hati sudah mula goyah apabila rasa benci bertukar rindu mampukah bertahan sedingin salju Dan kalaupun mampu sampai bi. Bagi rating semata mata kerana Alisa Lain lain Rasanya biasa biasa saja TBC

Read & Download È PDF, eBook or Kindle ePUB free ✓ Ana Sofiya

KiAku akan buat dia jatuh cinta pada aku Aku akan pastikan dia jilat ludah dia balik Aku akan pastikan dia menyesal menghina ayah Dan aku akan pastikan dia menyesal membenci Abang Tiar Adnan Malik kau akan bayar balik setiap kesakitan yang kau bagi pada Aku Itu janji aku AlisaBiasalah kata orang tua tua tak kenal maka tak cinta Sekarang sedikit demi sedikit Adnan Malik mula mengenali hati budi isterinya Namun kerana ego dia menafikan gelojak rasa yang melandaAlisa sudah tidak mampu bertahan lagi kalau lama lama nanti bukan hati Adnan Malik yang dimiliki tetapi takut pula ha. Alisa Adnan MalikAdnan Malik yang pada mulanya giler hampesssss sombong cam bagosss Complete sungguh package lelaki ini Pesan kakak angkat AlisaOrang berkasar dengan kita kita jangan balas balik perbuatannya dengan kekasaran juga Tak ada maknanya Lebih baik kita berlembut dengannya Lebih baik kita melakukannya dengan perlahan lahan Biarlah orang nampak macam kita ni lemah tetapi lemah untuk berkeras kemudiannya mengalah untuk menang akhirnya Bukankah itu lebih baik Dan akhirnya setelah segala bahan bahan resepi seperti kata kata yang lemah lembut usik mengusik fakta fakta masakan yang sedap dan sedikit rencah godaan diadun makanya keluarlah Adnan Malik dari kepompong dendamnya terhadap ayahnya dan isterinya sendiriTerima kasih kerana hadir dalam hidup abang Merubah seorang Adnan Malik yang sombong dengan cinta dan kasih sayang Lisa Menjadikan abang anak yang insaf akan dosa kepada ayah abang Terima kasih kerana sudi memberi peluang kepada abang untuk membuktikan kasih sayang abang ini

Ana Sofiya ✓ 5 Download

Sampai BilaHubungan mereka tidak bermula dengan baik Kisah lampau Alisa menyebabkan Adnan Malik enggan menerima gadis itu sebagai isterinya Namun mereka berkahwin juga Di hari pernikahan Adnan Malik membongkar kisah silam Alisa yang tidak pernah diketahui oleh ayah gadis itu Sisi gelap yang sengaja diselongkar dengan niat untuk memalukan Juga supaya perpisahan terjadi Malangnya dalam benci si ibu Fasihah menghalang demi untuk melihat Alisa menderita digantung tidak bertaliSetelah puas menangisi nasib Alisa bangkit bersama azam di hati Bersama janji bahawa hati Adnan Malik akan ditaklu. Alisa – digelar playgirl oleh Yanti sebab suka bertukar² pasangan Adnan Malik – digelar gay sebab anti perempuan“Kenapa dia fitnah aku Kenapa dia jaja satu kampung yang aku ni perempuan miang yang tak cukup dengan dia seorang”Alisa berubah sikap disebabkan berdendam dengan Hazi Asrar yang memfitnah Alisa menghina keluarga Alisa sehingga menyebabkan kematian mak Alisa Mak Alisa meninggal dilanggar lari oleh Hazi Sejak itu Alisa berdendam dengan kaum lelaki“Banyak dosa mengutuk bapak sendiri tu Sebab tu dahaga” Berdosakah mengutuk lelaki yang tidak ingat mati ituAdnan Malik pula sangat membenci ayahnya kerana selalu di’brainwash’ oleh maknya yang mengatakan ayahnya seorang lelaki yang tidak bertanggungjawab dan suka berfoya²Pertemuan Alisa Adnan Malik tidak bermula dengan baik Alisa ingatkan lelaki yang budiman menyelamatkan dia tetapi lelaki yang mulutnya jauh lebih jahat dan berbisa“Kalau kau dah tahu yang dia ni bukan perempuan yang baik kenapa kau sungguh² hendakkan dia – Adnan Malik“Awak dan dia ni bukan jenis yang saya suka tahu You are not my type Muda ego sombong berlagak Konon baiklah sangat Konon perempuan macam saya ni tak layak untuk awak Helo Siapa awak nak judge saya Siapa awak nak hokum saya hanya sebab mulut jahat dia ni Awak bukan malaikat Dasar lelaki Hipokrit Tapi kalau dapat peluang tengok naik juling bijik mata tu – AlisaAlisa berkawan baik dengan seorang lelaki yang seusia dengan ayahnya Encik Bakhtiar Abang Tiar – gelaran Alisa menghidap kanser paru² jangka masa hidup dalam masa 6 bulan sahaja Sikap Alisa yang prihatin mengundang rasa cinta tetapi ditolak dengan baik oleh Abang Tiar “Lisa tahu abang boleh bagi Lisa apa saja yang ada kat dalam dunia ni Lisa tahu abang mampu Tapi abang lelaki yang baik Lelaki yang Lisa hormat”Abang Tiar meninggal dunia disamping anak² dan isterinya Bila wasiat dibacakan isteri Bakhtiar anak²nya terkejut terutama Adnan Malik Adnan Malik kena berkahwin dengan Alisa “ Saya Bakhtiar Bin Rafii dengan ini menghadiahkan hibah kepada Alisa Binti Azman sebahagian daripada baki 23 aset dan Alisa pegang in trust untuk anak anak²nya iaitu cucu atau cucu² saya Maksudnya di sini 13 bahagian harta adalah untuk cucu saya yang bakal lahir hasil daripada perkahwinan Adnan Mlik bin Bakhtiar Alisa binti Azman “ Terjadilah kekecohan dalam ruang bilik tersebut Adnan Alisa tidak bersetuju Tetapi maknya Fasihah seorang isteri yang tamak harta kekayaan suaminya memujuk Adnan supaya harta tersebut tidak diwakafkan Benar kata kawan baik Adnan Malik si Samad – “Alah kita tengoklah nanti Sanggup ke mak kau nak bagi orang harta bapa kau tu Aku kenal mak kau Ad Maaf cakap dia lebih pentingkan harta daripada anak dia Aku yakin nanti dia akan suruh kau ambil Alisa itu jadi isteri kau Kau tengoklah nanti” Fasihah tidak senang duduk memikirkan harta yang akan diwakafkan Dipujuk Adnan Malik supaya berkahwin dengan Alisa Maknya yang gila harta tetap dengan rancangannya yang tidak mahu harta arwah suaminya jatuh pada orang lain Sakit hati dengan sikap Adnan Malik yang sentiasa buruk sangka terhadap ayah sendiri Maknya pula Fasihah tak habis² nak cucuk jarum pada anak² untuk membenci suaminya yang sudah meninggal dunia Tak terkata baca buku ini Terasa kasihan sungguh pada abang Tiar Dapat anak sulung isteri yang membencinya Mujur jua anak² perempuan Abang Tiar ada otak untuk berfikir Setelah Alisa dimalukan di depan khalayak ramai oleh suaminya Adnan Malik menyebabkan ayahnya terlantar di hospital Alisa nekad untuk menundukkan ego suaminya “Saya nak balik ke rumah awak Adnan Malik Sebagai isteri awak yang sah tempat saya disisi awak”Cerita ini mengundang pelbagai emosi dalam diri sha Sakit hati sungguh dengan sikap Fasihah mak kepada Adnan dan sikap Adnan yang suka bertindak melulu Memanglah syurga dibawah kaki ibu tetapi redha Allah datang dari redha kedua ibubapa Sanggup Adnan mengikut rentak maknya yang sudah hilang akal Korang kalau baca buku ni mesti sakit hati dengan Adnan Fasihah Kasihan pada Alisa yang bertubi² kena maki Sikap Alisa yang tidak mengaku kalah itulah yang buatkan Adnan jatuh cinta Ada bab kelakar bila Alisa mengusik Adnan Bab dimana Alisa menjadi ‘king’ dalam rumah Faishah pun best Tepuk tangan sha lalallalala Segala kejahatan yang Fasihah buat Alisa terima dengan rela hati Adehh tergelak² sha ketawa Buku ini memang best Tak rugi beli The plot very interesting It had me hooked from the 1st page I was so surprised dengan wasiat Abang Tiar Tertanya² apakah muslihatnya Bayangkanlah hampir separuh cerita sha dok speculating about it trying to figure it out Seriouslah memang surprise The ending superb Ohhhh I love happy ending I love the characters Alisa Adnan Malik were sweet together definitely a perfect fit for each other