Velvet di Durham free read î PDF eBook or Kindle ePUB

read Velvet di Durham

Velvet di Durham free read î PDF, eBook or Kindle ePUB É ❮KINDLE❯ ✽ Velvet di Durham Author Aishah Madadiy – Helpyouantib.co.uk Dia melihat indahnya langit di atas terangnya dengan cahaya gemerlapan dengan kerlipan Begitu pun dia menikmati keajaiban rasa bumi yang dipijak ini lebih nikmatnyaDia telahUngkin lebih baik kalau ada seseorang di sisi Fid” Dapatkah Fid mencari jawapan kepada makna sebuah kehidupan Jiwa Persahabatan Cinta Impian Cita cita ‘Credo Ergo Possum’ dan langkah diteruskan AISHAH MADADIY anak muda yang bijak menyusun kata dalam menyampaikan ilmu dan pemikiran dalam Velvet di Durham dan bijak juga menyelitkan babak babak manis yang menyentuh hat. Terus terang saya sgt terganggu bila penulis cuba terjemahkan balik dlm bahasa melayubagi saya ia tidak perluini membuatkan ayat dlm buku ni berulang2 dan membuatkan pembaca berasa bosan dan hilang minat nk habiskan buku niSaya sangat terkilan bila naskah yg baik gagal diterjemahkan dengan baikakhir kataterkilan dan terkilan

read & download Ì PDF, eBook or Kindle ePUB ✓ Aishah Madadiy

Dia menerima sebuah hadiah yang telah mengubah persepsinya terhadap kehidupan Dari Cardiff Fid Si Gadis Melayu yang penuh 'misteri' ini membawa diri ke Durham Di Durham Aiden hadir mewarnai hari dengan idea dan falsafah “You’re insane Fid” Alif muncul dengan senyuman terapi yang membahagiakan “Just pay me a smile”Mahdi masih dengan ukhuwah yang berpanjangan “M. Velvet di Durham for me is not a love story Neither is it a life story It doesn't wow me so much with emotions or feelings of these and those It is however an excellent read This type of writing definitely is hard to come by from Malaysian novelists from the Malay novels section Memang sesuai Aishah Madadiy yang berjiwa philosopher menulis karya yang membawa pembaca belayar dalam lautan philosophy yang tak berapa berombak dengan complication sedang sedang saja untuk kami yang bukan berjiwa philosopher Penulis menyediakan terjemahan atau penerangan untuk hampir kesemua conversation in English beliau atau petikan sajak buku ini pasti akan membantu golongan pembaca lebih memahami maksud beliau Buat saya ini sangat helpful memberi makna kepada English words yang sebelum ini saya perlu menggagau juga mencari makna yang paling sesuai terutama dalam certain situations Watak Fid tidak menyesakkan malah menenangkan walaupun dia sering macam sesak nafas bila nervous atau dihujani dengan kecelaruan emosi Kekarnya pendirian peribadi dan watak seorang Fid wajar menjadi benchmark muslimah Malaysia yang ingin kembali kepada Tuhan dalam keadaan yang cemerlang iaitu hati yang suci jiwa yang bersih serta bekalan amalan dan jasa yang mencukupi page 420 From moment to moment the soul dies and grows in your presence' page 248 Agaknya keputusan Fid couldn't say no kepada lamaran Alif hanya berdasarkan istiarah Agaknya lah sebab tak jumpa sangat babak yang dapat beri gambaran bahawa Fid cintakan Alif Apapun mungkin subconsciously contohnya bila mata Fid bercahaya selepas bercakap dengan Alif jiwa Fid rasa lapang selepas tengok lesung pipit Alif muka Fid kelihatan berseri seri dan kekadang senyum sendiri selepas berjumpa Alif dll And Adien probably another story for another chapter of Fid's life or another bookKarya ini sebenarnya agak heavy Saya perlu baca sekali lagi jika mahu menghayati keindahannya baca sekali lalu memang tak puas sebenarnya

Aishah Madadiy ✓ 6 characters

Velvet di DurhamDia melihat indahnya langit di atas terangnya dengan cahaya gemerlapan dengan kerlipan Begitu pun dia menikmati keajaiban rasa bumi yang dipijak ini lebih nikmatnyaDia telah berpijak dengan kaki berasa dengan deria hidup menimba pengalaman di sini Dia itu FidFid itu Velvet Fid Velvet di Epubkehilangan keluarga Emosinya bercelaru Fid telah sugul dan ‘mati’ sehinggalah. Penulis ini hebat melakar bait bait kata penuh bermakna Lontaran vokal sepinya yang hanya tertera pada kertas putih sangat tajam menghentam dinding dada kekar yang mungkin sedang enak dibuai mimpi indah kehidupan yang tiada berkesudahan Bilah bicaranya terselit mesej terang juga terselindung Tepuk dadacelikkan mata Rasai dan lihat sendiriLantunan falsafah kehidupan yang diseret dalam naskhah kecil ini besar maknanya pada sesiapa yang bijak menilai makna pada setiap lakaran wajah kehidupan yang tertera di kanvas naratif yang cukup sederhana ini Jujur saya selaku pembaca cukup terganggu dengan pengulangan terjemahan yang dilakukan dalam naratif ini Biar penulis sudah menyatakan sebabnya saya serendah hati memikirkan adalah tepat atau sewajarnya pilih satu bahasa sahaja semetelaah penulis sudah mengakui besar pengaruh bahasa melayu dalam genre novel kreatif tanahair Jika mahu mengangkat darjat bahasa ibunda teruskan hingga ke akhir noktah Jika mahu memilih percampuran bahasa lakukan secara semulajaditidak perlu terjemahan begini Teramat mengganggu pembacajuga pembacaan Buat penulis anda memang hebat dan bagus Tahniah